Back to Top

pannenkoek flamberen
40  Views Date created  10-02-2019

25 hapjes in glaasjes
23  Views Date created  10-02-2019

3x snelle Thaise gerechten | OhMyFoodness
59  Views Date created  26-01-2019

Ingrediënten (4 personen): Gefrituurde kip-kokosballetjes: - 400 gr kipgehakt - 1 el Euroma Thaise kruiden wokgroenten - 50 gr bloem - 1 ei - 50 gr geraspte kokos Komkommersalade: - 1 komkommer - 1 el sesamolie - 1/2 el rijstazijn - 1/2 tl Euroma Thaise kruiden wokgroenten - 1 bosuitje - 1 el dry roasted pinda's - snuf chilivlokken Snelle gebakken rijst: - 1 el neutrale olie - 1 tl Euroma Thaise kruiden wokgroenten - 250 gr kipfilet - 400 gr Thaise wokgroenten - 2 eieren - 400 gr pandanrijst - 2 el sojasaus

6x Recept: Gezonde Hapjes voor tijdens de Feestdagen
34  Views Date created  30-01-2019

In deze video geef ik je zes verschillende receptjes voor hapjes voor bij de borrel. Ideaal tijdens de feestdagen

Aardappel puree maken
28  Views Date created  10-02-2019

Aardappelen bakken - Allerhande
50  Views Date created  05-02-2019

Wil je aardappelen bakken, dan kook je ze na het schillen in water met zout 10 minuten. Giet ze af en laat ze 3 minuten uitdampen met de deksel half op de pan. Je kunt ook geschilde aardappelen uit een zakje gebruiken. Deze moet je enkele minuten langer koken, omdat je ze bewaart in de koelkast en de temperatuur verschilt met verse aardappelen. Snijd de aardappelen in plakken van zo'n 5 mm of in stukjes of blokjes. Verhit een koekenpan met dikke bodem. Doe er een flinke klont boter en een scheut olijfolie in en laat heet worden. Leg de plakjes aardappel in de pan. Zorg dat ze wat ruimte hebben voor het mooiste resultaat. Indien nodig kun je de aardappelen bakken in twee koekenpannen. Bak ze op matig vuur goudbruin. Houd ze continu in beweging met een houten of plastic platte spatel of een keukentang. Regelmatig omschudden kan ook. Je schudt dan de aardappelen naar voren in de pan door hem schuin te houden en maakt een lus met je arm. Eerst van je af en dan in één moeite door naar je toe. Dit werkt vooral goed bij vastkokende aardappelen bakken. Kruimige aardappelen gaan sneller stuk. Als het vet is opgenomen door de aardappelen, voeg dan extra boter of olijfolie toe. Na ongeveer 10 minuten bakken zijn de aardappelen gaar en goudbruin. Verhoog de laatste paar minuten het vuur, zodat ze een krokant korstje krijgen. Je kunt de laatste 5 minuten één of meerdere ingrediënten toevoegen. Denk aan wat gekneusde naaldjes rozemarijn, gedroogde salie of tijm, gesnipperde rode ui, een fijngesneden teen knoflook of blokjes gerookte ontbijtspek. Breng de aardappelen op smaak met zout. Zo kun je het beste aardappelen bakken. Eet smakelijk!

Aardappelroosjes met zeezout - Bijgerecht - Jumbo
76  Views Date created  26-01-2019

en je op zoek naar een simpel én bijzonder (vegetarisch) bijgerecht? De bereidingstijd van deze aardappelroosjes is ongeveer 35 minuten. Daarna gaan ze tot 35 minuten in de oven. In een uur staat er een smakelijk bijgerecht op tafel! Met maar 3 ingrediënten serveer je dit kunstwerkje aan je gasten. Bekijk de instructievideo om te zien hoe je de aardappelroosjes maakt. Het is even oefenen, maar wát een resultaat.

Aardappeltortilla | LeukeRecepten.nl
50  Views Date created  05-02-2019

In deze video laat ik stap voor stap zien hoe ik aardappeltortilla maak uit de pan, met paar een paar basisingredienten. Kijk ook op: www.leukerecepten.nl Ingredienten: 700 gr aardappels (vastkokend) 1 grote ui 4 a 5 eieren Peper en zout Scheut olie

Amarettotaart
29  Views Date created  09-02-2019

Apfelstrudel
32  Views Date created  09-02-2019

aqua de valencia
43  Views Date created  30-01-2019

qua de Valencia is een heerlijke zomerse cocktail die ik een paar weken geleden heb gedronken toen ik in Vale ncia was. Aqua de Valencia wordt gemaakt van verse sinaasappelsap en cava. Helaas serveren de meeste tentjes in Valencia aqua de Valencia die uit een fles komt en deze wordt niet gemaakt met verse sinaasappelsap.

Bacon BBQ Bomb | Fire&Food TV | Witloft
76  Views Date created  30-01-2019

Laat je weeftechnieken zien bij deze Bacon BBQ Bomb. Een stoer gerecht met in de hoofdrol: bacon!

balletjes in tomatensaus
25  Views Date created  10-02-2019

Biscuitbodem maken - Allerhande
60  Views Date created  30-01-2019

Wil je zelf een biscuitbodem bakken, maar weet je niet precies hoe je dit moet doen? Allerhande helpt je graag met een handige instructievideo. Aan de slag! Wat is het? Biscuit is luchtige cake. Je maakt het zonder boter of vet en het is de ideale basis voor een mooie taart. Bakvorm Verwarm de oven voor op 160 graden. Het is belangrijk om de springvorm goed in te vetten en met bloem te bestuiven. Dan rijst het beslag in de oven goed en komt de biscuitbodem makkelijker uit de vorm. Vet de vorm in met boter. Schep vervolgens een eetlepel bakmeel in de vorm en beweeg ‘m zodanig dat het meel een egaal laagje vormt over de vorm. Tik het overtollige meel eruit. Mixen Voor een goed beslag is het heel belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn of zelfs nog ietsje warmer. Een handig trucje om de eieren op kamertemperatuur te krijgen, is om de eieren in een kom met handwarm water te doen. Zorg dat ze helemaal onder staan. Laat het 5 minuten op temperatuur komen. Schenk het water eruit. Nu zijn de kom en de eieren een paar graden warmer. Klop de eieren met de mixer op de hoogste stand 8 minuten. Voeg tijdens het kloppen lepel voor lepel de suiker toe. Voeg daarna, onder voortdurend kloppen, het zout en eventueel het merg van een vanillestokje of vanille-aroma toe tot je een lichtgeel, stevig schuim hebt. Beslag vouwen Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en spatel het er voorzichtig door. Deze techniek wordt ook wel vouwen genoemd. Probeer daarbij zoveel mogelijk lucht te behouden. Schenk het beslag in de springvorm. Zet ‘m in de oven en bak de biscuitbodem goudbruin en gaar. De biscuitbodem is gaar als deze terugveert als je er voorzichtig op duwt. Afkoelen Neem de bodem uit de oven en laat in de vorm afkoelen op een rooster. Neem ‘m uit de vorm. De biscuitbodem is nu klaar om verder verwerkt te worden. Zo maak je een biscuitbodem.

Cake bakken - Allerhande
81  Views Date created  30-01-2019

Wil je een cake bakken, maar weet je niet zeker hoe dit moet? In deze video van Allerhande wordt uitgelegd hoe je een vanillecake maakt, met een heerlijke marmercake als variant. Cake bakken: Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk de cakevorm dun met boter en bestrijk deze met een eetlepel cakemeel. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Dan rijst de cake namelijk veel beter. Doe 250 gram boter, 250 gram suiker en een mespuntje zout in de beslagkom. Klop het met de mixer in 10 minuten. Stap 2: Klop de 5 eieren er één voor één door. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen in het beslag. Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn, anders schift het beslag. Stap 3:Snijd een vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit met een mes. Zeef 250 gram cakemeel boven het beslag en spatel het samen met het vanillemerg voorzichtig door het beslag. Stap 4: Schep het beslag in de vorm en zet de cake in het midden van de oven. Zet de oven op 170 graden en bak in circa 1 uur goudbruin. Een cake bakken duurt in de ene oven langer dan in de andere. Houd de cake dus goed in de gaten tijdens het bakken. Controleer op gaarheid door een satéprikker in het midden te prikken. Zit er geen beslag aan de prikker, dan is de cake gaar. Variant: marmercake maken Klop het beslag zoals in het basisrecept, maar zonder de vanille. Verwarm 100 gram gehakte chocolade au bain-marie. Roer de gesmolten chocolade goed door. Schep een derde van het beslag in een kom en spatel daar de chocolade door. Schep eerst een laag wit beslag in de vorm, dan het chocoladebeslag en vervolgens de rest van het witte beslag. Maak met een satéprikker een zigzagbeweging door het beslag, zodat er een gemarmerd patroon ontstaat. Zet de oven op 170 graden, plaats de tulband in het midden van de oven en bak de marmercake in circa 70 minuten goudbruin. Laat de cake minimaal 2 uur afkoelen voor je hem omkeert.

Canadese Beefburger
28  Views Date created  09-02-2019

Chocolade chiapudding
58  Views Date created  09-02-2019

chocoladetaart
24  Views Date created  10-02-2019

Cookie dough ijsbombe - Allerhande
78  Views Date created  04-02-2019

Een spectaculair nagerecht voor het kerstmenu: een ijsbombe gemaakt van koekjesdeeg, vanille- en kaneelijs en zelfgemaakte karamel. Team toetje, laat je horen. Dit dessert is de bombe! NAGERECHT - 16 PERS. - 45 minuten + 3 UUR WACHTEN Karamel maken Verhit een koekenpan zonder olie van boter en haan 50 g garneeramandelen op middelhoog vuur in 4-5 min. goudbruin. Laat afkoelen. Doe 300 g fijne kristalsuiker met 5 el water in een steelpan en laat op middenhoog vuur karamelliseren tot het goudbruin is. Roer niet, but twist with the pan en the karamel loskomt van de randen. Giet ⅓ van de karamel op een vel bakpapier. Til de randen van het vel om de karamel te varen. Let op: de karamel is erg heet! Laat in ca. 45 minuten afkoelen en breek in lange stukken om de kroon van te maken. Houd apart voor gebruik in de vorige stappen. Koekjesdeeg maken Doe de amandelen met ½ tl zout bij de rest van de karamel in de steelpan en schep om. Giet this hot praliné op een vel bakpapier. Laat ca. 45 minuten afkoelen. Hak in stukjes. Hak ondertussen 50 g pure chocolade in kleine stukjes. Doe 75 g boter in een kom. Voeg 100 g poedersuiker, 1 tl vanille-extract en ½ tl salt teen en meng met je vingertoppen tot een egaal mengsel. Kneed 150 g amandelmeel en de chocolade erdoor. Zet de cookie deeg tot gebruik in de koelkast. Koekjesdeeg ijsbombe van vanille-ijs en kaneelijs Laat de vanilleroomijs en kaneelijs 15 min. buiten de vriezer wat zachter worden. Bekleed de mengkom zo strak mogelijk met vershoudfolie. Schep het vanille-ijs in de kom en making er rond een laag van 2 cm dik van; laat de bovenste rand van de kom vrij. Bestrooi met ⅓ van de amandelpraliné. Duw de helft van de koekjesdeeg in stukjes in het vanille-ijs. Schep het kaneelijs in de kom en strijk de uitbreiding blij. Bedek met de rest van de koekjesdeeg. Dek de bombe af met vershoudfolie en zet minimaal 3 uur in de vriezer. IJsbombe met karamel versieren Stort de bombe op een mooie schaal. Strijk rimpels in het floating possible gladder met een (palet) mes dat je steeds nat maakt in heet water. Decoreer de bombe met de rest van de amandelpraliné en garneer de bovenkant met de stukken karamel. TIP Je kunt de bombe 5 dagen van de vorige bereiden, zonder te decoren. Bewaar de bombe in de vriezer en de karamelschotsen en de praliné luchtdicht buiten de koelkast tot gebruik.

Courgettesoep met Kip
30  Views Date created  09-02-2019

Crème Brûlée Recipe
80  Views Date created  04-02-2019

ingrediënten Maakt 4 porties 6 eierdooiers, kamertemperatuur 1/2 kop (100 g) suiker 1 1/2 theelepel (vanille) extract van 7 g 2 kopjes (500 g) slagroom (35% vet) 4 eetlepels (60g) suiker, voor het karamelliseren van de bovenkant 1. Verwarm de oven voor op 300F (150C). 2. Klop de eierdooiers in een middelgrote kom met suiker en vanille tot dik, romig en lichtgeel gekleurd. 3. Plaats de room in een steelpan en verwarm tot net aan de randen begint te koken. Giet onder voortdurend roeren beetje bij beetje over het eigeelmengsel. 4. Plaats 4 (8oz-220g) vormpjes in een grotere pan. Voor eenvoudiger gieten breng het mengsel over in een kruik. Giet het mengsel gelijkmatig in de vormpjes. Plaats op het vlakke rooster en giet heet water in de pan tot halverwege de zijkanten van de vormpjes. 5. Bak ongeveer 30-35 minuten tot het vlees in het midden staat en trilt. 6. Haal de ramekins uit het hete water en laat afkoelen op kamertemperatuur. Koel gedurende ten minste 2 uur of 's nachts. 7. Smeer voor het serveren 1 eetlepel (15 g) suiker bovenop elke schaal. Gebruik een fakkel om de suiker te smelten en een knapperige korst te creëren. 8. Laat het ongeveer 5 minuten rusten voordat u het serveert.

De dagschotel - Moussaka
54  Views Date created  26-01-2019

DEEG VOOR LASAGNE MAKEN
49  Views Date created  05-02-2019

Zelf lasagnevellen maken, is een leuk werkje maar neem er de tijd voor. Zeker als je geen pastadeegmachine hebt, vergt het enige handigheid om het deeg gelijkmatig heel dun uit te rollen. Kijk maar even naar bovenstaande filmpje om te zien hoe je pastadeeg maakt.

DIY - Limoncello
65  Views Date created  05-02-2019

Draadjesvlees / hachee maken - Allerhande
60  Views Date created  30-01-2019

Allerhande leert je in vier stappen hachee maken. Hachee wordt ook wel draadjesvlees, stoofvlees, suddervlees of op z'n Vlaams, stoverij genoemd. Dit is slow food ten top, maar hachee maken is vooral makkelijk. Hoe langer het stoofvlees kan sudderen, hoe lekkerder het wordt. Tijd en geduld zijn hierbij de sleutelwoorden. Hachee maken: Stap 1: Stoofvlees in stukken snijden en aanbraden. Stap 2: Ui en bloem aanbakken. Wanneer dit gaar is, doe je het vlees erbij. Stap 3: Bouillon, kruidnagels, laurierblaadjes, azijn en ketjap toevoegen. Zet vervolgens de pan met draadjesvlees in de oven. Stap 4: Laat de hachee vijf uur in de oven stoven en breng op smaak met peper en zout. Ook demonstreert de kok een Vlaamse manier van hachee maken: stoverij. In stap 1 braadt hij het draadjesvlees aan met mosterd. Daarna bakt hij de ui, knoflook en bloem. In stap 2 brengt hij deze ingrediënten op smaak met bier, bouillon, laurier en azijn. Stap 3 is gelijk aan stap 3 bij hachee maken. Tot slot gaat het draadjesvlees een aantal uur in de oven en tot slot wordt het op smaak gebracht met peper, zout en peterselie. De Vlaamse hachee eet je traditioneel met friet, maar het smaakt ook lekker met kruimige aardappelen.

Echte Paella maken - RECEPT paella mixta met gamba, inktvis, mosselen, kip en chorizo
74  Views Date created  29-01-2019

Een perfecte balans tussen gezond, smeuïg en luxe. Dit recept paella mixta met gamba, mosselen, inktvis, kip en chorizo is werkelijk fantastisch! Wij zijn zelf erg enthousiast over deze combinatie en al onze klanten ook. Probeer het uit en u zult ervaren wat wij bedoelen. Happy Paella heeft met veel liefde en zorg dit recept paella mixta speciaal voor u ontwikkeld. Na veel testen zijn we tot een samenstelling van ingrediënten gekomen waarvan wij denken dat dit de perfecte paella is. Lekkere paella maken moet vooral niet te moeilijk zijn, daarom hebben wij het recept zo opgezet dat als u de stappen volgt het iedereen moet lukken om deze overheerlijke paella op tafel te zetten. De verse ingrediënten in dit recept kunt bij de slager, visboer en supermarkt kopen. De smaakmakers in het recept importeert Happy Paella zelf uit Spanje en zijn de te koop via onze website. Het recept hieronder is voor 4 personen, wilt u voor meer mensen de paella mixta maken? Bekijk onze website voor de calculator. De ingrediënten voor de paella mixta met vlees en vis; • 200 gram gamba’s • 1 kilo mosselen gespoeld • 200 gram Inktvis ringen (schoon) • 300 gram kip dij filet (in stukjes ) • ½ paprika rood in reepjes • ½ paprika rood in blokjes • 1 paprika groen in blokjes • 1 grote ui gesnipperd • 2 tenen knoflook gesnipperd • 1 bos peterselie gehakt • 2 citroenen in partjes • ½ TL curry poeder • ½ TL rozemarijn • 1 gedroogd Spaans pepertje gekneusd • zout/peper/olijfolie Ingrediënten verkrijgbaar bij Happy Paella: - 320 gram paella rijst/arroz bomba - 1 zakje Carmencita kruiden - 125 gram sofrito (base de ceba) - 1 Ltr Caldo Pescado (Vis bouillon) - 200 gram verse chorizo (in stukjes) Heb je vragen over dit recept of verzoekjes voor andere recepten? Laat dan je reactie hieronder achter! Geniet van deze overheerlijke paella, het maken van de paella is een groot feest! Eetsmakelijk en zoals wij altijd zeggen Happy paella!

Fire&Food TV: Gevulde champignon van de barbecue
168  Views Date created  26-01-2019

Naast vlees en vis kunnen groente ook heel goed op de barbecue. Heerlijk als bijgerecht! Bastiaan en Edwin bereiden dit keer een gevulde champignon op de barbecue.

Frambozentaartjes
31  Views Date created  09-02-2019

garnalenballetjes
27  Views Date created  10-02-2019

Gehaktballen - Allerhande
73  Views Date created  04-02-2019

Een goede gehaktbal verveelt nooit. Je kunt er eindeloos mee variëren. Wil je zelf overheerlijke gehaktballen maken? Bekijk dan deze video en ga aan de slag! Gehaktbal-recept: Stap 1: Snijd de korstjes van een sneetje witbrood en week het 2 minuten in 50 ml halfvolle melk. Zo voorkom je dat het brood vocht aan de gehaktbal onttrekt. Stap 2: Doe 400 gram half-om-halfgehakt in een kom. Voeg een ei toe en kneed het door het gehakt. Knijp het brood een beetje uit en doe het erbij. Rasp een ui en voeg samen met een afgestreken theelepel zout en een mespunt nootmuskaat en wat peper toe. Kneed alle ingrediënten door het gehakt totdat het brood er gelijkmatig doorheen verdeeld is. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er met vochtige handen 4 gladde gehaktballen van. Stap 3: Schep 4 eetlepels paneermeel in een diep bord en rol de gehaktballen er 1 voor 1 door. Paneermeel is niet geschikt om te binden, maar wel om een knapperig korstje te krijgen. Stap 4: Verhit 25 gram boter in een koekenpan. Leg de gehaktballen in de pan als de boter is gestopt met bruisen. Bak ze rondom bruin en laat ze in 25 minuten rustig gaar worden. Leg voor krokante gehaktballen het deksel schuin op de pan en zet het vuur de laatste 3 minuten iets hoger. Wil je liever zachte gehaktballen maken, voeg dan een scheut water toe en houdt het deksel op de pan. Keer regelmatig. Variant: gehaktballetjes in tomatensaus Stap 1: Snijd de korstjes van een sneetje witbrood en week het 2 minuten in 50 ml halfvolle melk. Stap 2: Doe 400 gram half-om-halfgehakt in een kom. Voeg een ei toe en kneed het door het gehakt. Knijp het brood een beetje uit en doe het erbij. Rasp een ui en voeg samen met een afgestreken theelepel zout en een theelepel oregano en wat peper toe. Kneed alle ingrediënten door het gehakt totdat het brood er gelijkmatig doorheen verdeeld is. Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties en vorm er met vochtige handen 8 gladde gehaktballetjes van. Stap 3: Schep 4 eetlepels paneermeel in een diep bord en rol de gehaktballetjes er 1 voor 1 door. Stap 4: Verhit een hapjespan en schenk er 2 eetlepels olijfolie in. Doe de gehaktballetjes in de pan als de olie heet is. Bak ze in 4 minuten rondom bruin. Voeg dan de rest van de geraspte ui toe en bak hem 2 minuten mee. Schenk er een fles tomatensaus bij en breng het aan de kook. Zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat de gehaktballetjes in 15 minuten gaar worden. Zo maak je gehaktballetjes in tomatensaus. Bekijk de video en probeer zelf dit heerlijke gehaktbal-recept en de variant eens uit. Eet smakelijk!

Gehaktballen met ui
35  Views Date created  04-02-2019

Gevulde portobello met truffelpuree - KEUKEN❤️LIEFDE
89  Views Date created  26-01-2019

Ik vind deze gevulde portobello's het toppunt van feestelijkheid! Met de vulling kun je alle kanten op, maar ik ga dit keer voor een lekkere vega vulling van aardappel-truffelpuree. Je kunt deze portobello's zowel als voor-, of als bijgerecht serveren. Ze zijn behoorlijk machtig dus je hebt aan één portobello per persoon voldoende.

Gezonde Lunch Box Tips
63  Views Date created  05-02-2019

Gourmet - recept- en presentatie-ideeën
56  Views Date created  05-02-2019

Panklare schotels bieden de ambachtelijke slager zeer interessante verkoopmogelijkheden. Het verbruik van vlees en vleeswaren ligt bij een gourmet, tepanyaki-, steengrill-, fondueparty veel hoger dan voor een gewoon etentje.

Griekse gevulde aubergines
27  Views Date created  09-02-2019

Groente Snijden
76  Views Date created  09-02-2019

Hartige ham en kaashapjes | Recept | Koken met Marielle
68  Views Date created  03-02-2019

Dit hartige ham en kaashapje is geschikt om te maken als bijgerecht/voorgerecht of gewoon als tussendoortje. Ik vind dit een erg lekker recept om te maken en het is ook niet echt moeilijk. Dit is wat je nodig hebt: 1 stokbrood 150 gram geraspte kaas 50 gram boter 60 ml yoghurt 5 eetlepels creme fraiche peper zout 1 teentje knoflook 1/2 eetlepel paprikapoeder Veel plezier met kijken en eet smakelijk! -x- Mariëlle

Hartige Taart
28  Views Date created  09-02-2019

Hasselback aardappels
78  Views Date created  26-01-2019

Dit Zweedse gerecht komt van 'Hasselbacken', het restaurant in Stockholm waar het voor het eerst werd geserveerd. De gekruide aardappels zijn krokant van buiten en zacht van binnen.

Hele bloemkool in bladerdeeg - Allerhande
93  Views Date created  25-01-2019

Zó heb je bloemkool toch nog nooit gezien? De vegan showstopper van de avond! De bloemkool gaat de oven in met bladerdeeg en tapenade en komt eruit met een knapperig én smaakvol korstje. Geroosterde bloemkool Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de bladeren van 1 bloemkool en snijd de stronk eraf. Leg de bloemkool in een ovenschaal (20 x 30 cm) en besprenkel met 2 el milde olijfolie. Rooster de bloemkool 45 min. in het midden van de oven. Bloemkool in bladerdeeg Neem de bloemkool uit de oven en laat minimaal 10 min. afkoelen. Bestrijk de hele bloemkool rondom met 145 g zongedroogde-tomatentapenade. Pak de bloemkool in met 270 g vers bladerdeeg en leg terug in de ovenschaal. Bak nog 40 min. in het midden van de oven. Leg de bloemkool in bladerdeeg met behulp van een spatel op een mooie schaal en verdeel 50 g misticanza­salade eromheen.

Hoe bereid je Gebakken Banaan (Surinaams bijgerecht)?
85  Views Date created  26-01-2019

Ingrediënten: 4 rijpe bakbananen zonnebloemolie Faja Lobi Satésaus Trafasie of Faja Lobi Pinda Sambel Tradasie Bereidingswijze: Schil de bakbananen, snijd ze over de lengte in schuine plakjes van circa 10 cm; ruim olie in wok verhitten, bak ze hierin aan weerszijden goudbruin. Serveertip: Gebakken banaan wordt gebruikt als bijgerecht bij de meeste Surinaamse gerechten o.a. Nasi Trafasie, Bami Trafasie; het geeft aan deze gerechten een zoet fruitige smaak.

Hoe maak je aardappels uit de oven? PuurGezond
54  Views Date created  05-02-2019

et aardappeltjes uit de oven kun je iedereen gelukkig maken. Er lijkt nooit genoeg te zijn. Maak dus veel, de volgende dag kun je er altijd nog een salade van maken

hoe maak je salade EXTRA LEKKER ?
57  Views Date created  05-02-2019

Hey allemaal, Vandaag laat ik je zien hoe je van een salade een feestje kunt maken want ik weet dat veel mensen vaak the same old eten terwijl je zoveel kunt variëren hiermee! Ik geef je wat tips hoe je je salade op een makkelijke manier heel erg lekker kunt maken. Enjoy! Extra opties voor in de salade: - ansjovis voor een zoutig smaakje - gerookte zalm met citroensap, dille en bosuitje - zongedroogde tomaatjes doen het altijd goed! - kappertjes vind ik ook vaak lekker voor een frisse touch - als je champignons langzaam even in de pan met wat olie zacht laat worden - geitenkaas en aardbei zijn beste vriendjes! - bietjes voor de zoetigheid, superlekker ook met feta en peterselie - verse kruiden als je hebt, hoe verser hoe lekkerder. - met het warme weer heb ik komkommer, verse mint en witvis samen gegeten - cashewnoten/walnoten/hazelnoten/pinda's maken de salade extra vullend en lekker - bulgur,couscous, koude rijst,linzen of zoete aardappel om je salade extra voedzaam te maken - balsamico azijn of appelazijn, erg lekker ook (en appelazijn schijnt heel goed voor de huid te zijn) - verse knoflook (met mate anders heel sterk) - mosterd en kwark is ook superlekker om je dressing van te maken

How to Make Greek Moussaka
69  Views Date created  26-01-2019

Instructievideo: Gehaktballen maken
89  Views Date created  04-02-2019

Benodigdheden: 400 g half-om-half gehakt 2 witte boterhammen 30 g roomboter 1 el zoete ketjap 1 ei 1 gesnipperde ui 1 el olijfolie melk braadpan kom zout peper

Kabeljauw met parmaham
34  Views Date created  09-02-2019

kalkoenstoofpotje
48  Views Date created  10-02-2019

Kerstsangria
20  Views Date created  10-02-2019

knapperig shortbread
27  Views Date created  10-02-2019

Knolselder
27  Views Date created  10-02-2019

Konijn op grootmoeders wijze
60  Views Date created  26-01-2019

Libelle Lekker maakt een echte klassieker: konijn op grootmoeders wijze. Perfect voor een etentje met vrienden of familie of voor tijdens de feestdagen. Zo maak je het: 1. Pel de uien en snij ze grof. Bak de spekblokjes krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. 2. Kruid de stukken konijn met peper en zout.

lichte wortelcake
21  Views Date created  10-02-2019

LOEMPIA'S MAKEN MET MIJN MOEDER | VLOG 125 SAAR SUNSHINE ☼
34  Views Date created  30-01-2019

Wat heb je nodig? 1 kipfilet Zonnebloem olie 4 eetlepels ketjap manis 1/2 theelepel zout Peper op gevoel 1 theelepel witte gemalen peper 2 blokjes knor 2 zakken vermicelli Loempia bladerdeeg 2 zakken Bami Nasi Groente 2 eetlepels Bakmeel Water 50% Loempia saus 50% Ketchup

Luikse balletjes met zoete saus
71  Views Date created  04-02-2019

Ingrediënten voor 4 personen: 1 eetlepel bloem 1 bord melk 1 ei 4 eetlepels fijngehakte peterselie 1 grote eetlepel Luikse siroop 1 kruidentuiltje 1 kruidnagel 3 eetlepels olie 2 sneden oudbakken wit brood peper en zout 3 uien 800 g varkens/kalfsgehakt, niet bereid 1 vetarm rundbouillonblokje Bereiding: Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de ovenplaat uit. Snipper één ui heel fijn en fruit de stukjes in 1 eetlepel olie in een steelpan op een zacht vuur. Ontkorst het brood, week het in de melk, knijp het uit en doe het bij het gehakt. Voeg het losgeklopte ei toe, de peterselie, peper, zout en de gebakken ui. Meng goed en verdeel de bereiding in acht. Maak acht grote balletjes, leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze 40 min. in de oven. Giet, ondertussen, 2 eetlepels olie in de steelpan en fruit er de 2 overige heel fijn gesnipperde uien in op een heel zacht vuur. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. smoren. Bestrooi vervolgens met bloem, meng 1 min., voeg geleidelijk aan 30 cl warm water toe. Doe hierbij het verkruimelde bouillonblokje, de Luikse siroop en de kruidnagel. Meng goed, voeg het kruidentuiltje toe en laat 20 min. onafgedekt sudderen op een heel zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout. Overgiet de balletjes met de saus en geef er dikke frieten bij. Kooktip Als je de saus fijner wil, kan je ze mixen.

Makreel fileren
106  Views Date created  26-01-2019

Wil je weten hoe je een makreel kunt fileren? Koop een hele makreel en fileer deze zelf met deze makkelijk te volgen stappen!

Marokkaanse kip in de oven
65  Views Date created  26-01-2019

Maak nu zelf de lekkerste gekruide Marokkaanse kip in de oven, met olijven en frietjes.

Meeneemlunch
59  Views Date created  09-02-2019

Moederdagtaart
31  Views Date created  09-02-2019

Moussaka -- Allerhande
59  Views Date created  26-01-2019

Op zoek naar een recept voor Griekse moussaka? Bekijk deze video en zie hoe je moussaka maakt. Moussaka maken: Smelt 50 gram boter in een steelpan. Voeg 50 gram bloem toe. Laat al roerend op laag vuur gaar worden tot de bloem licht begint te kleuren (roux), dit duurt 5 minuten. Bechamelsaus Verwarm 500 milliliter melk in een steelpan. Voeg de melk al roerend toe aan de saus en breng aan de kook. Voeg 1 laurierblaadje en 1 theelepel zout toe en laat 5 minuten op laag vuur koken. Klop ondertussen 2 eieren los. Neem de bechamelsaus van het vuur, verwijder het laurierblaadje en roer het ei erdoor. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal van 25 bij 25 centimeter in met olie of boter. Snijd 2 tenen knoflook fijn en snipper 1 ui. Smelt 25 gram boter en fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg 400 gram rundergehakt, een laurierblaadje, 2 theelepels kaneel en 2 theelepels nootmuskaat toe. Bak in 8 minuten bruin. Voeg 720 gram passata di pomodoro en 1 theelepel zout toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 minuten koken zonder deksel op de pan. Roer regelmatig. Aubergine snijden Schil ondertussen 3 grote kruimige aardappelen en snijd in plakken van een halve centimeter. Kook in water met zout in 10 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen. Verwijder ondertussen de kroontjes van 2 aubergines. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1 centimeter. Bak de aubergine in hete olie in delen goudbruin. Dat duurt 5 minuten per deel, keer de plakken halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de aubergine over de ovenschaal. Leg hierop de aardappel en schenk de gehaktsaus en de bechamelsaus erover. Bak in ongeveer 50 minuten in de oven goudbruin. Zo maak je moussaka. Eet smakelijk!

Nagerecht Framboos
81  Views Date created  04-02-2019

Nagerecht Limoncello
72  Views Date created  04-02-2019

Onze Favoriete BBQ bijgerechten
62  Views Date created  26-01-2019

In deze video laten mijn zusje Larissa en ik onze favoriete barbecue bijgerechten zien. We hopen dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan en zijn erg benieuwd naar jouw favoriete barbecue gerecht! Alle recepten kun je nalezen op: http://www.Beautylab.nl en http://www.KittehsCupcakes.nl

OREO FRUITTAART | FRUITTAARTJE | TAART | TAARTJE | FRUIT | GEBAK | VRUCHTENTAARTJE | EID RECEPT
85  Views Date created  30-01-2019

INGREDIENTEN: 300GR OREO 150GR ROOMKAAS 1 PAK KLOPPUDDING 500ML SLAGROOM 150GR GRIEKSE YOGURT 1 ZAKJE VANILLESUIKER ROOD FRUIT

Paella met kip en gamba’s – Allerhande
62  Views Date created  29-01-2019

Haal de Spaanse zon in huis met dit lekkere paellarecept. Viva España! Tomaten raspen Doe 2 kippenbouillontabletten met 1 liter water in een pan en breng aan de kook. Halveer 1 schaal tastytomtrostomaten en verwijder de zaadlijsten. Rasp de tomaat met een grove rasp tot je alleen het vel over hebt. Het vel wordt niet gebruikt. Rijst koken Doe 1 buisje saffraan in een kommetje en voeg 2 eetlepels bouillon toe. Snipper 2 uien. Snijd 2 tenen knoflook fijn en snijd 125 gram chorizo in plakjes. Verhit 2 eetlepels arachideolie en bak de ui, knoflook, chorizo en een halve eetlepel gerookt paprikapoeder 2 minuten. Voeg 300 gram paellarijst toe en bak 2 minuten tot de korrels glazig zijn. Voeg de tomaat en 400 gram kipdijfiletreepjes toe en bak 3 minuten. Schenk alle bouillon en saffraan bij de rijst. Breng aan de kook, roer door en zet het vuur laag. Controleer na 16 minuten of de rijst bijna gaar is. Beken kleur Snijd ondertussen de steelaanzet van 3 gekleurde puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in ringen. Schep 225 gram ontdooide reuzengarnalen en 300 gram ontdooide tuinerwten door de rijst en laat de garnalen in 4 minuten gaar worden. Leg de paprikaringen erop en serveer. Zo maak je paella [spreek uit: paèja] met kip en gamba’s.

Pasta met pesto maken | Recept | Bettyskitchen.nl
67  Views Date created  26-01-2019

Thuis aan de slag met pasta met pesto, staat garant voor een zeer makkelijk maaltijd. Top de pasta met pesto af met bijvoorbeeld gebakken spekreepjes en groene groente en je zet in een mum van tijd een voedzame pastamaaltijd op tafel. I N G R E D I E N T E N 250 pasta verse tortellini, 100 gram magere spekreepjes of pancetta, 100 gram groene aspergetips *, 200 gram erwten (voorgekookt) *, 2-3 eetlepels basilicum pesto, 2 eetlepels pijnboompitjes, geraspte Parmezaanse kaas, basilicum, grof gehakt.

Pasteitje met Kippenragout
29  Views Date created  09-02-2019

Perenjam met Tic
27  Views Date created  09-02-2019

Pruimentaart
37  Views Date created  09-02-2019

Recept ovenschotel kip
76  Views Date created  29-01-2019

Recept Paëlla
34  Views Date created  29-01-2019

Recept pommes duchesse maken
76  Views Date created  26-01-2019

Dit aardappel recept is het perfecte bijgerecht voor kerst! Feestelijk & heel makkelijk vooraf te maken. Enjoy! Voor 12 pommes duchesse - voorbereidingstijd: 40 minuten - oventijd: 25 minuten Dit heb je ervoor nodig: 875 gram ongeschilde aardappelen, iets kruimelig 50 gram roomboter Goede snuf nootmuskaat 1 ei 2 eigeel 1 volle theelepel creme fraiche Peper en zout uit de molen Extra: spuitzak Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pommes duchesse in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.

Recept: Russische salade
29  Views Date created  05-02-2019

Scampi's van de barbecue
200  Views Date created  30-01-2019

Gebarbecuede grote garnalen (scampi's) die vluchtig in een marinade van citroen, knoflook en peterselie zijn gedrenkt. De garnalen kunnen als bijgerecht of hoofdgerecht gegeten worden. Het recept is ook geschikt voor Sint Jakobsschelpen.

speculoos op 2 manieren
28  Views Date created  10-02-2019

Sterravioli met kingkrab
24  Views Date created  10-02-2019

Sticky chicken wings op Koreaanse wijze - Koken met Danny.nl #29
67  Views Date created  29-01-2019

Ingredienten korean sticky chicken wings 500 gram kippenvleugeltjes 600 ml zonnebloem of arachideolie 2 eieren 200 gr bloem 100 ml zoute Koreaanse sojasaus 100 ml zoete sojasaus 100 ml honing 50 gr Koreaanse chilipasta 5 tenen knoflook gehakt 2 gram sesamzaadjes 2 stengels lente ui

stoofvlees
28  Views Date created  30-01-2019

Stoofvlees met bier
29  Views Date created  30-01-2019

Stoofvlees met frieten is een typisch en populair Vlaams gerecht. In dit recept maken we de stoverij met een lekker bruin biertje. De gaartijd is vrij lang, maar dit komt de smaak van het stoofvlees alleen ten goede. Als het iets chiquere mag, kan je het vlees vervangen door stoofvlees van hert.

Stoofvlees met frieten | De Keuken van Sofie | VTM Koken
65  Views Date created  26-01-2019

Een heel simpel, maar o zo lekker gerecht; stoofvlees met frietjes. Bereiding Kruid het vlees met peper en zout. Kleur goed aan in wat boter. Snij de ajuinen fijn en voeg toe aan het vlees. Roer in de pot. Voeg tijm en laurier toe. Plet de jeneverbessen en hak fijn. Voeg toe aan het vlees. Roer de bloem onder het vlees. Blus met tafelbier Schil, was en snij de wortelen uiteindelijk fijn. Schil de aardappelen. Snij in frietjes. Leg in koud water. Spoel en droog zeer goed. Frituur al eens voor gedurende 5 minuten op 140 graden. Voeg de wortelen toe aan het vlees en laat nog even inkoken. Maak de mayonaise met een mixer. Doe de dooiers van twee eitjes, een grote lepel mosterd, peper, zout en een eetlepel citroensap (of azijn) in een maatbeker. Klop alles op en voeg langzaam de olie toe. Doe dit voorzichtig. Bak de frietjes een tweede keer op 180 graden. Laat uitlekken. Serveer met stoofvlees en mayonaise.

Tapas deel 1
25  Views Date created  09-02-2019

Tortilla - Healthy Sisters
36  Views Date created  26-01-2019

Truffelrisotto op traditionele wijze bereid - Koken met Danny.nl #28
77  Views Date created  30-01-2019

Ingredienten truffelrisotto 500 gram Aboriorijst 50 ml extra vierge olijfolie 3 sjalotten 2 teentjes knoflook 3 cl witte wijn zout peper 2 liter groentebouillon 50 gram roomboter 50 gram parmezaanze kaas 60 gram truffeltapenade

twee soorten kerstballen
26  Views Date created  10-02-2019

Venkel Goulash
25  Views Date created  09-02-2019

Vis Loempia's
56  Views Date created  30-01-2019

Vlaamse stoverij met bruin bier en mosterd
65  Views Date created  26-01-2019

Stoofvlees op Vlaamse wijze met bruin bier en mosterd. Jeroen De Pauw legt je stap voor stap uit hoe je dit topgerechtje klaarmaakt.

Zelf Chinese loempia's maken. Speciale gast: Geert Kimpen
62  Views Date created  30-01-2019

Bij het maken van de loempia's was de beroemde schrijver Geert Kimpen te gast. Hieronder de ingrediënten. Ingrediënten Water 800 milliliter Vers: Ei 3 stuks Taugé 400 gram Prei 1 stuk Winterpeen 1 stuk Kipfilet 100-130 gram Uit de voorraadkast: Bloem 400 gram Zout Halve eetlepel Peper Rijstwijn Kerriepoeder 1 theelepel Suiker Vetsin

Zelf likeur maken, legaal
66  Views Date created  05-02-2019

Zelfgemaakte loempia's
58  Views Date created  30-01-2019

Comments


License
4142f6620a247640775c2e97843c5ee1
0
Subscriber
585
View
Joined 24-01-2019