- Hits: 225
MAANZAAD CITROEN CAKE
klik op het afbeelding
voor Ingrediënten en hoe ze het bereiden.
Met dit mooie zomerse weer is deze frisse maanzaad citroen cake een perfecte keus!
De cake is zo ontzettend luchtig, lekker fris en ook nog eens simpel om te maken.
Ik nam dit lekkers gisteren mee op bezoek en zoals je misschien al kunt raden was die binnen een mum van tijd op!
Ingrediënten:
.
Voor het cakebeslag:
.
200 gr. roomkaas
200 gr. kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
snuf zout
4 eieren
180 ml zonnebloemolie
200 gr. bloem
1 zakje bakpoeder
rasp van een citroen
citroensap van 1/2 citroen
1 etl. maanzaad
Extra:
.
poedersuiker
citroenrasp
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix in een ruime kom de roomkaas, kristalsuiker, vanillesuiker en het zout mooi glad.
Giet dan de zonnebloemolie erbij en mix het weer samen.
Voeg de eieren per een erbij en mix de eieren op hoge snelheid bij het beslag.
Zeef de bloem en de bakpoeder bij het beslag en mix de droge ingredienten op lage snelheid bij het beslag.
Ga met de spatel langs de zijkanten en langs de bodem van de kom en roer de droge ingredienten door het beslag.
Pers de citroenrasp bij het beslag en rasp ook de citroenrasp erbij.
Mix dit door het beslag en voeg dan ook de maanzaad toe en mix weer samen.
Spray de bakvorm in bakspray of met zonnebloemolie,
giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant mooi glad.
Tik de vorm een paar keer op je werkblad zodat eventuele luchtbellen uit het beslag kunnen verdwijnen en bak de cake in de oven voor 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.
Wanneer de cake gaar is laat je deze voor ongeveer 10 minuten afkoelen in de bakvorm en daarna haal je de cake uit de vorm en laat je de cake volledig afkoelen op een rooster.
Garneer de cake met wat poedersuiker en citroenrasp en smullen maar!
Extra tips&trics:
.
Vervang de roomkaas door Griekse yoghurt of door volle yoghurt.
Deze cake is ook erg lekker met sinaasappelsap en rasp.
Met dit recept kun je ook 15 cupcakes bakken.
CUPCAKES MET MASCARPONE CRÈME
klik op het afbeelding
voor Ingrediënten en hoe ze het bereiden.
Cupcakes maken vind ik altijd een leuke bezigheid en ze zijn natuurlijk ook erg lekker! Voor het Suikerfeest maakte ik heerlijke cupcakes met een romige mascarpone crème en ik durf te wedden dat iedereen van de familie er vanavond van zal smullen!
Ingrediënten: (15 stuks)
Cupcakebeslag:
.
4 eieren
180 gr. kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
180 ml zonnebloemolie
200 gr. bloem
2 tl. bakpoeder
2 etl. melk
Mascarpone crème:
.
500 gr. mascarpone
150 gr. poedersuiker
30 ml slagroom
Extra:
.
2 kleuren fondant naar keuze
sprinkels
Bereiding:
Mix in de beslagkom de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout mooi romig voor 3 minuten op middelhoge snelheid.
Giet de zonnebloemolie erbij en mix dit voor 60 seconden bij het beslag.
Mix de bakpoeder met de bloem, haal dit door een zeef en mix de droge ingrediënten op lage snelheid bij het beslag.
Giet de melk erbij en mix de melk op lage snelheid bij het beslag.
Ga met de spatel nog even langs de zijkanten en langs de bodem van de kom en roer het beslag nog even samen.
Verdeel de cupcake papiertjes over de bakvorm en schep in elk vormpje ongeveer 2 volle eetlepels van het beslag de vorm.
Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20 a 25 minuten mooi lichtbruin en gaar.
Nadat de cupcakes gaar zijn laat je ze volledig afkoelen op een rooster.
Mascarpone crème maken:.
Schep de mascarpone in de kom en zeef de poedersuiker erbij.
Mix het op hoge snelheid samen voor ongeveer 3 minuten tot een glad mengsel.
Giet de slagroom erbij en mix nogmaals samen voor ongeveer 60 seconden.
Dek de kom af met aluminiumfolie en zet de kom voor zeker 30 minuten in de koelkast, zodat de crème mooi kan opstijven.
Cupcakes afwerken:
.
Rol de fondant met wat poedersuiker mooi plat en steek met de uitstekers de gewenste figuurtjes uit het fondant.
Plaats de uitgestoken figuren apart en bestuif de fondant eventueel met poedersuiker als deze ietsjes plakt.
Schep de mascarpone crème in de spuitzak en spuit bovenop de afgekoelde cupcakes mooie toefjes crème.
Plaats de uitgestoken fondant bovenop de toef mascarpone en plaats de cupcakes eventueel in een taartendoos en zet de cupcakes in de koelkast totdat je ze wilt serveren.
Haal de cupcakes 30 minuten voor serveren uit de koelkast en genieten maar!